- ANA SAYFAANA SAYFA
- KURUMSALKURUMSAL
- DANIŞMANLIK HİZMETLERİDANIŞMANLIK HİZMETLERİ
- Yönetim Sistemleri Danışmanlığı
- ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi
- ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi
- ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi
- ISO 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi
- ISO 10002 Müşteri Memnuniyeti Yönetim Sistemi
- ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi
- AS 9100 Havacılık Kalite Yönetim Sistemi
- IATF 16949 Otomotiv Kalite Yönetim Sistemi
- ISO 13485 Tıbbi Cihazlar İçin Kalite Yönetim Siste
- ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi
- ISO 20000 Bilgi Teknolojileri Hizmet Yönetim Siste
- ISO 22301 İş Sürekliliği Yönetim Sistemi
- ISO 37001 Yolsuzlukla Mücadele Yönetim Sistemi
- Helal Gıda
- ISO 31000 Risk Yönetimi
- ISO 55001 Varlık Yönetimi
- Akreditasyon Danışmanlığı
- Ürün Belgelendirme Danışmanlığı
- KVKK Danışmanlığı
- Yönetim Sistemleri Danışmanlığı
- EĞİTİM HİZMETLERİEĞİTİM HİZMETLERİ
- KURUMSAL ÇÖZÜMLERKURUMSAL ÇÖZÜMLER
- HABERLERHABERLER
- REFERANSLARREFERANSLAR
Akreditasyon Danışmanlığı
Akreditasyon uluslararası kabul görmüş kurallara uygun olarak bir hizmetin veya ürünün sunulmasını ifade eden bir terimdir.
Akreditasyon, ulusal veya uluslararası kuruluşlar tarafından; laboratuarların, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının ulusal ve uluslararası kabul görmüş teknik kriterlere göre değerlendirilmesi, yeterliliğinin onaylanması ve düzenli aralıklarla denetlenmesidir. Belgelendirme işlemleri ile ilgili olarak ise akreditasyon, Uluslararası tanınabilirlik, Belgelendirme etik ve kurallarının ciddiyetle uygulanması ve güvenilirlik anlamına gelmektedir.
Serbest ticaretin önüne çıkacak olan ülkeler arası farklılıkların ortadan kaldırılabilmesi ve aynı standardın uygulamasını her yerde asgari müştereklerde aynı olabilmesi için uluslar arası akreditasyon kuralları ve birlikleri vazgeçilmezdir. Uluslararası ticarette uygulanmakta olan kota, gümrük vergisi vb. şeklindeki ticari kısıtlamaların ortadan kaldırılması, ülkelerin tüketici güvenliği ve çevre koruma amaçlı olarak hazırladıkları standartlar ve teknik düzenlemelerin, uluslararası ticareti olumsuz etkilemesinin önlenmesi bir ihtiyaç şeklinde ortaya çıkmıştır.
Bu çerçevede, teknik engellerin ortaya çıkmasının önlenmesi için; uluslararası standart kuruluşları, aynı ürünler için farklı standartlar ve teknik düzenlemelerin oluşturulmasını önleyecek düzenlemeler yapmaktadırlar. Diğer taraftan; ürünlerin ilgili standartlara uygunluğunu tespit etmek, tüketici beklentilerini karşılar nitelikte olduğunu ortaya koymak için yapılan deney, muayene ve belgelendirme çalışmalarının, ülkeden ülkeye farklılık göstermeden yürütülmesi için de tedbirler alınmaktadır.
Dünya Ticaret Örgütü, Avrupa Birliği ve bazı ekonomik kuruluşlar; deney, muayene ve belgelendirme çalışmalarının, uluslararası kriterlere göre yapılmasını temin etmek amacıyla bazı tedbirler almıştır. Bunlardan Dünya Ticaret Örgütü, laboratuarların, muayene ve belgelendirme kuruluşlarının, ilgili uluslararası kriterlere göre faaliyet göstermelerini sağlamak için, anlaşmayı imza eden ülkelere akreditasyon sistemlerini kurma şartını getirmektedir.